Snickersreceptet!

Man behöver:
2 dl ljussirap
1 dl strösocker
1 burk jordnötssmör
1 dl kokosflingor
1 L K-special flingor
1 tsk vaniljsocker
1 pkt blockchoklad (ljus eller mörk)
1 bakplåt + bakplåtspapper

Ta fram en kastrull och ställ den på spisen, utan att sätta på värmen. Häll ner sirapen och sockret, sätt sedan på värmen och då räcker det med 2an eller 3an allting ska bara smälta ihop. Fortsätt med att hälla i jordnötssmöret och sedan kokosflingor och vaniljsocker, rör om ordentligt så allting blandas. Häll sedan i flingorna, häll i lite i taget samtidigt som du rör om. När du hällt i flingorna så försök krossa dem så dem blir mindre annars kommer smeten bli väldigt kompakt och det kommer ni märka.
När ni blandat ihop allting så dra av kastrullen från plattan och ta fram en bakplåt med bakplåtspapper på, bred ut smeten över hela bakplåten så den är ca 1 cm tjock. Låt den svalna i ett kylskåp.
   Medan den svalnar så kan man smälta chokladen och det brukar jag göra i ett vattenbad. Man har en större kastrull med vatten och en mindre i den stora kastrullen. I den mindre kastrullen lägger man i chokladen som smälter när vattnet under börjar koka. När chokladen smält och smeten har svalnat så bred ut chokladen över smeten. Låt svalna och stelna.
   Skär sedan upp så stora bitar som ni själva vill ha.

Sedan är det bara att njuta!
Enjoy!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack :D

2008-05-17 @ 13:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0